Familjerätten

Igår hade vi vårt första möte med familjerätten. Det kändes bra. Vi fick samtala med två kvinnor och fick en del papper som vi skulle fylla i. Det är bland annat hälsodeklarationer och läkarintyg som ska fyllas i. Ringde precis kliniken för att boka en läkartid.

Vi fick även en annan uppgift. Ett papper med frågor att besvara som handlar om vår livshistoria. Hur vi hade det som barn, hur våra familjeband är, hur vår skolgång gick. Hur vi båda träffades, hur vi trivs på våra jobb och en massa mer. Sedan fick vi fylla i papper som gav dem rätt till att kontrollera oss hos kronofogden, skatteregister, polisregister och därefter försäkringskassan för att se om vi varit sjuka de senaste tio åren. Jag tror jag var sjukskriven tre veckor 2002, så får se om det ligger till belastning;)

Vi bokade massvis med nya tider också. Nästa gång kommer de hem till oss. Vi fick till och med boka in tid för blivande mor och farföräldrar som ska dit och språka med dem. Vilken process, jösses. Men samtidigt bra, på tok för många dårar där ute har fått barn så det är ju skönt ifall åtminstone några barn därute får föräldrar med fungerande hjärtverksamhet och en positiv syn på livet.

Idag känns vägen lite kortare, men ganska full av rötter. Mycket ska fixas innan du får komma till oss.

Tänk den dagen vi håller dig i våra famnar. Vad allt kommer att vara värt det, tusen gånger om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0